Tastăm şi descoperim

duminică, 8 mai 2016

ATELIERELE CU PĂRINŢII

Ce idee minunată! Se pare că părinţii, dar mai ales copiii sunt încântaţi de aceste ateliere. Şcolile dau oportunitatea părinţilor de a se "juca" împreună cu copiii. Ambele părţi au câte ceva de învăţat şi sunt foarte încântaţi.

Iată câteva informaţii despre echipa "chiar aşa":

Echipa Chiar Asa va invita la noul atelier de dezvoltare personala „Si mami si tati se joaca!”.



Familia si dinamica acesteia au un rol marcant asupra dezvoltarii si construirii personalitatii copilului. Datorita acestui fapt reactiile, gesturile, cuvintele, tonul si atitudinea parintilor fata de copii au o greutate foarte mare in devenirea acestora. Un ton calm, o privire incurajatoare, o inspiratie adanca inainte de o reactie impulsiva, pot face diferenta intre un copil curajos si unul temator, intre un copil curios si unul timid sau intre un copil responsabil si unul rasfatat.
De multe ori, desi intentiile parintilor sunt dintre cele mai bune, pot reactiona diferit de cum si-au propus fata de copii, astfel ajungand la situatii nedorite, tensionate sau conflictuale. Pentru a preintampina aparitia acestor situatii este importanta o atmosfera de familie centrata pe suport si respect reciproc, in care copilul sa simta ca este valorizat, incurajat, lasat sa experimenteze si sa capete putere asupra vietii sale.
La baza unei atmosfere suportive si sanatoase sta disponibilitatea de a accepta individualitatea copilului si de a comunica intr-o maniera sincera si pozitiva.
De-a lungul acestui atelier, prin intermediul tehnicilor creative de lucru, ne propunem tocmai construirea unei atmosfere relaxate si incurajatoare, in care fiecare sa se poata exprima liber, tinand cont si de libertatea celuilalt.
Ce se va intampla la acest atelier?
VEDEŢI AICI:
1.  LINK

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu